Nagy feladat, mikor új kertet, vagy kert részletet kell kialakítani, amely egy komplex probléma, de örömmel vállalkozunk rá.

Minden esetben munkatársaink felmérik a területet és a megrendelő elképzeléseit ötvözzük szakmai tapasztalatunkkal, a növények igényeivel, hogy kialakuljon egy előzetes terv. A tervezésbe igény esetén tájépítészmérnököt is be tudunk vonni, hogy a lehető legjobb kertterv készülhessen el.

A tervek elkészülése után tudunk pontos árajánlatot készíteni, s ezután indulhat a munka.

Egy jól működő kertnek esztétikájában is passzolnia kell a ház, a telek adta lehetőségekhez, a megrendelő igényeihez, illetve a felhasznált növények, műszaki megoldások is kizárólag első osztályúak lehetnek, ha egy tartós, fenntartható kertet szeretnénk.

A növények kiválasztására is minden esetben teszünk javaslatot, de természetesen a végleges megoldást a megrendelővel közösen alakítjuk ki. A növényekről fényképes leírás található weboldalunkon a növénykatalógus menüpont alatt, illetve kertészeti árudánkban is megtekinthetőek. Örömmel hívjuk ügyfeleinket a kertbeli személyes találkozó után egy árudai találkozóra, ahol minden növényt meg tudunk mutatni abban a formában, ahogy az a kertbe kerülni fog.

A növényeket ágyásokba és szabadon állva is rendezhetjük, de minden esetben szoktuk javasolni a növények alatti talaj takarását. Jellemzően valamely korszerű kertészeti textíliát használjuk erre a célra, amelyet minden esetben burkolunk. A burkolás lehetséges fenyőkéreggel, de különböző szórt kavicsokkal is.

A kertek zöld tömegének megalapozója a szép gyep. A gyep telepítés két technológiával lehetséges, gyepszőnyeg terítéssel vagy fűmagvetéssel. A gyepesítést minden esetben megfelelő előkészítés előzi meg, amely során a talajt ideális állapotba hozzuk, elvégezzük a szintezést, elhelyezzük a vakondhálót, kijuttatjuk az indító trágyát, így tudjuk biztosítani a garantáltan szép, egységes gyepet.

A gyepet a növényektől szegéllyel választjuk el, ezzel megakadályozzuk a gyep tovaterjedését az ágyásokba, sövény alá. Szegélyből egyaránt alkalmazunk igényes műanyag, illetve kő szegélyeket, a kert hangulatától és a megrendelő igényeitől függően. A szegélyezéssel a fűnyírást is segítjük, úgy építjük a kerteket, hogy szegélynyírót ne kelljen sehol használni, a fűnyírót a szegélyen el lehessen tolni. A különálló fákat is körülszegélyezzük, így egyszerűsítjük a fűnyírást, illetve a kialakuló mini ágyásban meg tudjuk oldani a fák külön csepegtető öntözését.

Ha minket választanak a kert felépítésének, átépítésének minden részletét vállaljuk (földmunkák, növénytelepítés, öntözőrendszer kialakítás, utak, behajtók építése, műszaki létesítmények kivitelezése, gépészet beépítése…).

Nyitottak vagyunk minden felmerülő kérdés, ötlet megvalósítására. Különleges adottságú, stílusú kertek megépítését is vállaljuk.

Speciális része a kertnek az öntözőrendszer, amely kulcsfontosságú a kert későbbi fenntarthatósága miatt. Sok szempontot kell figyelembe venni az építésnél, tervezésnél, de minden kertrészletre lehet optimális megoldást adni.

Bővebb információkat öntözőrendszer aloldalunkon találhat!

Családiház kerteken túl természetesen tevékenységünk részét képezik társasházak és nagyobb ingatlanok kertjeinek rendezése, építése.

Közterületi parképítéseket is örömmel végzünk. Telepítettünk már utca fákat, de terveztünk, építettünk már körforgalmat is, ahol az öntözőrendszer, világításrendszer, növények és gyep együttese ad nagyon dekoratív látványt.